Should I coolin or blow ~!!!
Και έζησαν αυτοί καλύτερα...
Πόσα και πόσα παραμύθια έχουμε ακούσει με αυτό το τελείωμα πόσες και πόσες ιστορίες να μας λένε ότι αυτοί έζησαν καλά , πόσες κατακαημένες κοπελιές από την μοίρα βρήκαν τον πρίγκιπα τους και τον παντρεύτηκαν και επιτέλους έζησαν καλά και ευτυχισμένα ! Όπα σας φαίνεται ότι κάτι πάει στραβά σε όλη αυτή την ευτυχία! Γιατί εγώ μόνο ευτυχισμένη δεν μπορώ να θεωρήσω την φίλη Σταχτοπούτα και την φίλη Χιονάτη ή την Ωραία Κοιμωμένη! Οι 2 πρώτες πήγαν από τυραννικές μητριές σε τυραννικούς συζύγους οι οποίοι από την καλοσύνη τους και μόνο βοήθησαν τις μικρές αβοήθητες κοπελίτσες! Αχ και αυτή η ωραία κοιμωμένη πόσο άτυχη. Δεν φτάνει που μια ζωή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου πρέπει να πέσει και σε άλλον ύπνο αυτό του συζύγου με το έτσι θέλω γιατί εφόσον την έσωσε πάλι και αυτός πρέπει να τον παντρευτεί φυσικά! Μα πόσο φυσικό είναι να μεγαλώνουμε με τέτοια παραμύθια που ο ρόλος της γυναίκας είναι να είναι σύζυγος και πάντα θύμα και άσχημα πριν τον γάμο ενώ ο άντρας να είναι πάντα ο σωτήρας ο πλούσιος πρίγκιπας ! Δεν λέω χαριτωμένα είναι αλλά τελείως εκτός πραγματικότητας γι αυτούς που έχουν λίγο μυαλό τουλάχιστον.  Θυμάμαι μικρούλα που μου έλεγε η μαμά μ δικές της ιστορίες για ένα κοριτσάκι την Πιτσικουλα η οποία τα έκανε όλα ανάποδα και με τον δικό της τρόπο μπορούσα να τα ακούω για ώρες ! Η για την γλυκιά Πίπη Φακιδομυτη ή για την Μουλαν ! Αυτά είναι τα παραμύθια που εγώ θέλω να ακούω που δεν μιλάνε για γυναίκες θύματα αλλά για γυναίκες ανεξάρτητες που μπορεί να κάνουν τα πράγματα ανάποδα αλλά τουλάχιστον τα κάνουν με τν δικό τους τρόπο ! Όπως λέει και ο αγαπημένος μου Σινατρα I faced it all and I stood tall and did my way και αυτό είναι που έχει σημασία στην τελική .
Κείμενο/Φώτο : by Matilda - η φώτο είναι από την ποιητική συλλογή ¨ Το πρόσωπο της Σιωπής ¨ του Ιάσονα Ευαγγέλου 


μα πόσο Ελληνάρας παίζει να είσαι…???

Καιρό τώρα σκεφτόμουνα να αφιερώσω ένα ξεχωριστό άρθρο σ’ αυτό το δυστυχώς όχι και τόσο σπάνιο είδος τον Ελληνάρα. Να καταγράψω τις απίστευτες συνήθειες του, που πραγματικά με αφήνουν έκπληκτη κάθε φορά.
Ο Ελληνάρας ζει και κινείται ανάμεσα μας και βρίσκει εύκολες λύσεις για όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν. Και ξεκινάω…
Το θέμα του parking δεν θα το παιδέψει και πολύ. Θα βρει μια ράμπα, που προβλέπεται για άτομα με ειδικές ανάγκες και θα παρκάρει με άνεση εκεί. Θα πετάξει το τσιγάρο του έξω από το παράθυρο, γιατί προς Θεού η BMW του δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να μυρίζει καπνό και ας βάλει φωτιά στο περιβάλλον. Δεν θα περιμένει ποτέ στην ουρά. Στην ουρά περιμένουν οι χαζοί. Αυτός φυσικά είναι πανέξυπνος! Συστήνει τους πάντες ως φίλους του και τους το παίζει πονόψυχος για να κάνει την δουλειά του και να εξυπηρετηθεί. Μεγάλη του αγάπη το αυτοκίνητο του. Και όπως αρμόζει σε κάθε μεγάλη αγάπη, οφείλεις να της αφιερώσεις χρόνο. Έτσι λοιπόν κάθεται με τις ώρες και πλένει-χαϊδεύει το αυτοκίνητο του έξω στο δρόμο με ένα μποξεράκι και έχει και το θράσος να σκύβει κιόλας. Μα τι θέαμα !!!
Σειρά έχει η βραδινή έξοδος με ανοιχτό πάντα το πουκάμισο, γιατί δεν θέλει να χάνει ευκαιρία να αερίζει την τριχωτή του ζούγκλα. Φυσικά το αυτοκίνητο που προανέφερα δεν το έχει για να τον εξυπηρετεί, αλλά για να το επιδεικνύει και να βρίσκει γκομενάκια. Άρα βράδυ θα βγει μόνο σε περιοχές τύπου Γλυφάδα, Κηφισιά γιατί εκεί μπορεί δίχως φόβο να παρκάρει το διαμάντι του. Θα καλέσει το γκαρσόν με χαρακτηριστική κίνηση χεριού και την φράση: φιλαράκο, έρχεσαι μια στιγμή? Και θα κεράσει (άντε μια – δυο φορές) την κοπέλα του, έτσι για να μην την κακομάθει! (βέβαια στην αντροπαρέα του θα λέει πόσο large είναι και πως πάντα κερνάει αυτός.)
Και θα σπεύσω να απαντήσω σε όσους νομίζουν πως είναι θέμα περιοχής, δηλ. του που κατοικείς και που κυκλοφορείς. Κυκλοφορώ παντού στην Αθήνα και όσα περιγράφω τα συναντώ παντού, αλλού σε μεγαλύτερο και αλλού σε μικρότερο βαθμό, όμως δεν παύει να  υπάρχει παντού.
Το καλύτερο είναι οι καλοκαιρινές διακοπές. Πηγαίνει στην παραλία, πετάει τα σκουπίδια του και τα τσιγάρα του στην άμμο. Και γιατί όχι, αφού και όλοι οι άλλοι το κάνουν, θα σου απαντήσει. Θα απλώσει το κομπλεξικό κορμί του στην ξαπλώστρα και θα χαϊδεύει την κοιλιά του, λες και σε λίγο θα γεννήσει. Θα μιλάει τόσο δυνατά στο κινητό με τους φίλους του, που θα τον ακούει όλη η παραλία και μετά θα λέει βλέπεις πως με κοιτάνε όλοι? Είναι που έχω γυμνασμένο κορμί. axaxaxaxaxa !!!
Θέλει να μην εργάζεται, αλλά να βγάζει χρήματα και προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει το λαχείο ή να σκεφτεί καμιά κομπίνα για να βγάλει γρήγορα και ακούραστα λεφτά. Λίγα δεν του φτάνουν φυσικά, θέλει και πολλά. Έτσι λοιπόν θα αναζητήσει ανάμεσα στα άλλα και μια πλούσια σύζυγο για να τον καλύψει και σε αυτό. Θα επισκεφτεί και το σπίτι της πριν καν τον καλέσει, έτσι για να πάρει μια ιδέα, τι περιουσία θα του αναλογεί. Παντρεύεται μόνο και μόνο για να έχει κάποιον να τον φροντίζει όπως η μανούλα του και παράλληλα διατηρεί και τις εξωσυζυγικές σχέσεις. Παιδιά θέλει να αποκτήσει όχι επειδή τα αγαπάει, αλλά για να έχει κάποιον να τον σκέφτεται όταν γεράσει, για να μπορεί να συμμετέχει στις συζητήσεις φίλων, που μιλάνε διαρκώς για τα παιδιά τους και άκουσον άκουσον για να έχει ένα άλλοθι για τις ρυτίδες του. Είναι αυτός που ζει την ζωή των άλλων και έχει το θράσος να λέει εγώ δεν δίνω δεκάρα για το τι σκέφτεται ο κόσμος.
Οι σχέσεις αποτελούν για εκείνον μόνο έναν αριθμό. Τι σημασία έχει να είσαι με έναν άνθρωπο που σου ζεσταίνει την καρδιά? Για τον Ελληνάρα δεν έχει καμία σημασία.
Ελληνάρα που νομίζεις πως τα ξέρεις όλα και δεν δέχεσαι την γνώμη κανενός, ήρθε η ώρα να σου πω, τι με δίδαξε εμένα η ζωή: Για να έχεις λεφτά οφείλεις να εργασθείς και σκληρά μάλιστα, για να αγαπηθείς οφείλεις προηγουμένως να μάθεις να προσφέρεις αγάπη, για να δημιουργήσεις οικογένεια οφείλεις να αγαπάς και να σέβεσαι τον θεσμό της οικογένειας.
Οι Ελληνάρες μπορεί να είναι πολλοί και να ζουν και να κινούνται ανάμεσα μας, όμως ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και είμαι ευγνώμων που τις έχω συναντήσει και αυτές.
Επειδή δυστυχώς διακρίνονται και σε κατηγορίες, το άρθρο αυτό….
…. to be continued


Κείμενο και Photo: by Libella Swing !
Αυτοπεποίθηση χαμηλής πτήσης !!!

Ωπ, σας τσάκωσα….. υπάρχει θέμα και μάλιστα σοβαρό. Η αυτοπεποίθηση κάνει βουτιά στο κενό? Oh mein Gott !!! Μα ποιος στο καλό ευθύνεται γι’ αυτό?
Γιατί, δυστυχώς υπάρχουνε και εκείνες οι καταραμένες φάσεις στην ζωή μας, που για ότι καλό μας συμβαίνει, ευθύνονται φυσικά... οι άλλοι, που τυχαία μας συνόδευαν εκείνη την στιγμή, ή μας συμβούλευαν. Και για ότι άσχημο συμβαίνει σε μας και γύρω μας, ευθυνόμαστε ΠΑΝΤΑ... εμείς!
Ναι, όταν σημειώνει η αυτοπεποίθηση ρεκόρ έλλειψης, όλα είναι μαύρα… Στην πραγματικότητα βέβαια, μέσα μας κατοικεί αυτό το υπέροχο-εσωτερικό φως, που πασχίζει να βρει δίοδο προς τα έξω. Αρκεί να θυμηθούμε, που στο καλό έχουμε καταχωνιάσει αυτόν τον διακόπτη και να τον πατήσουμε επιτέλους!
Κλικ ! και έλαμψε το σύμπαν…
Τι υπέροχο συναίσθημα… Η στιγμή που ξαναβρίσκεις την αυτοπεποίθηση σου, που σε λούζει το φως, που περπατάς μ’ αυτόν τον αλλιώτικο αέρα, που χαρίζεις δεξιά και αριστερά αυτό το γοητευτικό, το δικό σου μοναδικό χαμόγελο και ……… στο ανταποδίδουν!!!
Ναι! ξαναβρίσκεις την αυτοπεποίθηση σου και μαζί με εκείνη επιστρέφουν και οι καλές σκέψεις για τον μονάκριβο σου εαυτό, που τόσο σου είχαν λείψει. Μην την αφήσεις λοιπόν να ξανακάνει βουτιά προς τα κάτω, τοποθέτησε την πάνω σε βάθρο! Ακόμα και εκεί….
Πάρε post it και κατέγραψε καθετί ωραίο πάνω σου… το χαμόγελο σου, την αγνή σου ψυχή, την καλοσύνη σου... , ότι θετικό σε διακρίνει. Κόλλησε τα παντού και διάβαζε τα στον εαυτό σου. “ ΑΞΊΖΩ…”
Και αν υπάρχει κάποιος άλλος, πέρα από τον εαυτό σου, που σε οδήγησε να διακατέχεσαι από χαμηλή αυτοπεποίθηση, έχω να σου πω το εξής……. είναι απλά «ένας» μόνο άνθρωπος και υπάρχουν «τόσοι άλλοι» γύρω σου. Γιατί να σε απασχολεί λοιπόν μόνο μια γνώμη?
Ρίξε επιτέλους αυτό το άκυρο, σε όσους απομυζούν την κάθε σου ωραία σκέψη, αγάπησε τον εαυτό σου και προχώρα πάνω στο  catwalk της ζωής με αυτόν τον μοναδικό αέρα…..

Κείμενο και Photo: by Libella Swing !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου